Facebook FAQ


Din guide till facebook

Problem med facebook login?

Har du problem med att logga in på facebook?
Här hittar du lite tips och saker att tänka på, från det enkla och självklara till lite svårare problem:

Har du skrivt in rätt användarnamn och lösenord?

Det låter kanske lite fånigt, men ett av de vanligaste misstagen när man får problem att logga in på facebook är faktiskt att man skriver in fel uppgifter. Har man många e-postadresser och är medlem på flera webbplatser är det lätt att man tar fel.
Det är även lätt att råka aktivera Caps lock så att alla tecken blir versaler.

Är du ensam om att använda din dator kan du kryssa för rutan "Remember me" då blir du automatiskt inloggad nästa gång du besöker facebook.

 

Tekniska problem vanliga med facebook login

Om du är helt säker på att du matat in rätt uppgifter och ändå har problem med facebook login så kan det mycket väl hända att det bara är tillfälliga problem. Prova igen med jämna mellanrum. Först om det inte fungerar inom ett par dagar behöver du bli orolig.. Facebook krånglar faktiskt lite då och då. (Och om du blir förbannad på facebook för att du inte kommer in, så trösta dig med att du i alla fall inte betalat något för tjänsten.)

 

Har du glömt ditt facebook lösenord?

Länken "Forgot you password" hjälper dig genom att återställa ditt lösenord till facebook. Fyll i den e-postadress i formuläret och mata in texten i bildkontrollen så skickas det ett mail till dig med vidare instruktioner..

 

Har du glömt bort din e-postadress?

Då blir det genast svårare. Din e-postadress är det som identifierar att du är du. Det finns ett formulär på facebook, tyvärr bara på engelska som du måste använda:
http://www.facebook.com/help/login.php

 

Får du inte ut ett nytt lösenord från facebook?

Ett vanligt problem är att mail från facebook hamnar som skräppost. Om du har ett e-postprogram där du har en separat mapp för skräppost så titta där. Om du inte lyckas hitta det kan du testa en gång till och får du fortfarande inte ut något nytt lösenord från facebook så använd det här formuläret: http://www.facebook.com/help/login.php

 

Har du inte längre tillgång till din e-postadress?

Nu har du fått allvarliga problem. Många använder gratiskonton för sin e-post och en del av dom upphör automatiskt om man är inaktiv. Det kan också var så att du använt din e-postadress på din skola eller arbetsplats och plötsligt har du gått ut skolan eller bytt arbetsgivare. Du kanske har flyttat och fått en annan bredbandsleverantör osv.

Din e-postadress är den enda "verkliga" kopplingen som facebook har till dig eftersom du en gång bekräftat den när du skapade din profil på facebook.

Facebooks tips är helt enkelt att du kontaktar den leverantör som du haft ditt e-postkonto hos så att du får tillgång till den igen...

Låter ju enkelt men det är i de allra flesta fall helt omöjligt att få tillbaka en gammal e-postadress..

Och skulle det inte gå så är den enda chansen att fylla i det är formuläret och hoppas på tur: http://www.facebook.com/help/login.php

 

Undvik problem med din e-postadress

Här kan du läsa om hur du undviker problem med att inte ha en fungerande e-postadress. Viktigt om ditt facebook-konto »

» » » Klicka här om du egentligen ville logga in på facebook »

 

Frågor och svar om facebook

Om du har letat igenom hela webbplatsen och fortfarande inte kan hitta svaret på din fråga kan du kika under:

facebook, frågor och svar (FAQ) »

Mer fakta om facebook

Vill du veta mer om facebook så finns det en del fakta, siffror och statistik under avdelningen fakta om facebook:

Siffror och statistik, facebook »

Nybörjare på facebook?

Har du inte skaffat ett konto redan och vill få veta mer om hur det fungerar och vad man bör tänka på när det gäller de olika möjligheterna ska du läsa guiden:

facebookguide »