Facebook FAQ


Din guide till facebook

Kontakta facebook

Att få personlig kontakt med facebook är inte det lättaste. Stämmer siffrorna, att de har äver 200 miljoner aktiva användare, kan man förstå att det inte är så lätt för dem att hinna besvara alla frågor personligen. Men det är verkligen frustrerande för användare som behöver hjälp.. Supporten är något de behöver se över..

 

Det är helt omöjligt att hitta en generell e-postadress för att kontakta facebook, istället har de valt att skapa olika kontaktformulär för olika typer av problem som kan uppkomma.

Här nedan har jag listat de vanligaste problemen med länk till motsvarande formulär. Innan du använder någon av länkarna till formulären bör du se till att vara inloggad på facebook.

 

Problem med bekräftelsemailet från facebook.

Länken nedan kan du använda om du inte fått något bekräftelsemail eller om du får ett felmeddelande när du försöker använda länken som följer med i mailet.
Om du inte får mailet så kontrollera att inte bekräftelsemailet från facebook har råkat hamnat som skräppost i ditt e-postprogram.
Om du får mailet och länken inte fungerar kan du prova att kopiera hela länken och klistra in den i adressfältet på din webbläsare (webbaserade e-postprogram som t.ex. spraymail, hotmail etc. kan i bland förstöra länkar).
Länk till kontaktformulär på facebook om du har problem med att bekräfta din e-postadress i samband registrering av facebookkonto »

 

Inloggningsproblem

Om du inte kan logga in på facebook eller inte kommer åt e-posten på ditt konto:
Forumulär för inloggningsproblem på facebook »

 

Anmälan av facebookanvändare som bryter mot villkoren

På många ställen i facebook finns det länkar för att anmäla personer som bryter om facebooks användarvillkor. Men det finns även en direktlänk till ett anmälningsformulär:
Anmäl brott mot användarvillkoren »

 

Falsk användarprofil

Om du upptäcker att någon på facebook påstår sig vara någon annan än de är kan du anmäla det här:
Anmälan om falsk användare »

 

Ta bort dittkonto

Du kan när som helst inaktivera ditt konto hos facebook. Alla dina kontouppgifter blir då kvar och om du vill kan du när som helst börja använda dem igen. Men om du bestämt dig för att du verkligen vill ta bort ditt konto permanent så finns det en länk som du kan använda, men det kräver att du är inloggad på facebook. Observera, du kan INTE ångra dig om du tar bort ditt konto.
Ta bort ditt konto permanent »

 

Om ditt konto har inaktiverats

Kan du inte logga in på facebook för att ditt konto har inaktiveras kan du, hör och häpna, faktiskt skicka ett mail för att få det aktiverat. Observera att du måste skicka det från samma e-postadress som du har angivit i ditt konto.
maila till: disabled@facebook.com

Mer hjälp hittar du på facebook, hjälpcenter »

 

Något du undrar över?

Om du inte hitta svaret på den här webbplatsen kan kan du läsa vad andra funderat över och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook frågor och svar »

Vett och etikett på facebook

Oavsett om du använder facebook eller något annat socialt nätverk bör man fundera lite över hur man bör bete sig. Här hittar du några enkla tips och råd:

facebook - Tips & råd »

facebook nybörjarguide

Vill du läsa på lite för att få veta vad som väntar dig innan du skaffar facebook så rekommenderar jag att du tittar närmare på:

facebook guide för nybörjare »