Facebook FAQ


Din guide till facebook

facebook Nyheter och artiklar

Här har jag tänkt börjat samla på nyheter och artiklar om facebook som jag tycker är intressanta, spännande eller bara roliga.

 

Facebook börjar ta betalt

Det har florerat rykten om att facebook ska börja ta betalt och det har upprört många användare. Ryktet har spridits av journalister som använder sig av kreativ rubriksättning. Det handlar inte om att börja ta betalt för vanliga facebookkonton utan om vissa extratjänster. Sådant har man fått betala för tidigare också men facebook har ändrat lite i sin affärsmodell.

 

"James Bonds" privatliv på facebook.

DN skriver om spionchefen sir John Sawers som är tillträdande chef på MI6. Som spionchef vill man knappast att alltför mycket privata uppgifter ska bli tillgängliga för andra spionnätverk. Därför kan det vara en bra idé att ta ett allvarligt snack med sin fru om det här med säkerhet..

John Sawers fru, lady Shelley Sawyer har nämligen utan störe betänkligheter lagt ut bilder och information på sin facebooksida där både deras adress finns med liksom privata bilder och kopplingar till andra, många högt uppsatta, personer som de känner.

Inte så smart kanske och hennes facebooksida är nu borttagen. (Å andra sidan misstänker jag att Sawers liv förmodligen redan är ordentligt kartlagt av de som ev. är intresserade.. :-)

Länk till DNs artikel »
Länk till Times Online som skrev om det först »

 

Något du undrar över?

Om du inte hitta svaret på den här webbplatsen kan kan du läsa vad andra funderat över och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook frågor och svar »

Vett och etikett på facebook

Oavsett om du använder facebook eller något annat socialt nätverk bör man fundera lite över hur man bör bete sig. Här hittar du några enkla tips och råd:

facebook - Tips & råd »

facebook nybörjarguide

Vill du läsa på lite för att få veta vad som väntar dig innan du skaffar facebook så rekommenderar jag att du tittar närmare på:

facebook guide för nybörjare »